10 Μαϊ 2017

Συμμετοχή εκπαιδευτικών μας στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.

Την Παρασκευή, 5 και το Σάββατο, 6 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό, το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε. (Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,), σε συνδιοργάνωση του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.), της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ και του Κολλεγίου Αθηνών. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: "Προγράμματα Σπουδών για ένα δημιουργικό σχολείο".

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, Βασιλική Κουρουπάκη και Αυγουστίνη Σαρικοπούλου παρουσίασαν στο συνέδριο ένα διαθεματικό προγράμμα που πραγματοποίησε η Ε΄ δημοτικού στο μάθημα των Γαλλικών και των Εικαστικών, με τίτλο "Η δημιουργική γραφή, οι τέχνες και η τεχνολογία, σύμβουλοι διαθεματικότητας στην ξενόγλωσση τάξη".

Στόχος του προγράμματος ήταν να επωφεληθούν οι μαθητές μας και από τα δυο γνωστικά αντικείμενα, με τέτοιο τρόπο, ώστε η Γλώσσα να βοηθήσει την Τέχνη και η Τέχνη τη Γλώσσα. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε σε στάδια, με προβολή πινάκων ζωγραφικής Γάλλων ζωγράφων, με εικονικές ξεναγήσεις σε μουσείο στα Γαλλικά, ασκήσεις ανάπτυξης γραπτού και προφορικού λόγου, παραγωγή καλλιτεχνικών έργων στο εργαστήριο εικαστικών και δημιουργία μιας φανταστικής ιστορίας (δημιουργική γραφή,) ως αποτέλεσμα των δράσεων.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας!

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του σχολείου μας

Περιηγηθείτε στις εγκαταστάσεις μας!

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Η Απογευματινή Ζώνη.

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφές

εγγραφές

Οι εγγραφές στο σχολείο μας άρχισαν!

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Συνεργασία

Saint Paul Δελασάλ Δελασάλ Θεσσαλονίκης Άγιος Γεώργιος Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.
Ελληνογαλλική Σχολή "Ο Άγιος Παύλος" Νηπιαγωγείο Δημοτικό "Δελασάλ" Ελληνογαλλικό Κολέγιο "Δελασάλ" Δημοτικό Σχολείο "Ο Άγιος Γεώργιος" Γ.Ι.Ε.Ι.Ε. Ελληνογαλλικά Σχολεία Ελλάδας

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι