Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Πάθος μας, η εκπαίδευση!

ellines 2

Σπονδυλωτή εκδήλωση, βασισμένη σε σενάριο που περιέχει κείμενα της εποχής της Επανάστασης του 1821, εργασίες μαθητών, πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από το έργο «Παράλληλοι Βίοι» του Πλουτάρχου και δραματοποιημένα από τον Θεατρικό Όμιλο της Σχολής, παρεμβάσεις πανεπιστημιακών δασκάλων, καλλιτεχνών, ανθρώπων του πολιτισμού, μουσικά σύνολα και τραγούδια από τη χορωδία της Σχολής.
Όταν το όραμα της ελεύθερης ζωής παρακινεί τους ανθρώπους, όταν η δύναμη για την επικράτηση της δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας ανδρώνεται και αναζητά την έκφρασή του, τότε γεννιούνται τέτοιες ιστορικές περίοδοι όπως η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821. Η μαχητικότητα δεν ήρθε ως διεκδίκηση εδαφικών συμφερόντων, αλλά ως γέννημα της αναγκαιότητας για ελεύθερη έκφραση, ελεύθερη και αυτόνομη διαχείριση της ύπαρξής τους. Γεννήθηκε μέσα από τα κείμενα των διανοητών της εποχής, οι οποίοι έσπασαν το φράγμα της σιωπής που είχαν επιβάλει οι κατακτητές και άναψαν τη φλόγα της ελπίδας στις ψυχές όλων των Ελλήνων, που επιθυμούσαν να ζήσουν ελεύθερα ή αλλιώς να πεθάνουν. Η διεκδίκηση της ελευθερίας τους δεν ήταν μια επιλογή, αλλά προϋπόθεση να συνεχίσουν να υπάρχουν, να συνεχίσουν να αναπνέουν.

Παρακολουθήστε το παρακάτω video σχετικά με την εκδήλωση:

 

  • New
    Τα νέα μας

    Τα νέα μας

    Διαβάστε τα τελευταία νέα του σχολείου μας
  • Φωτογραφίες

    Φωτογραφίες

    Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας
  • Summer Camp

    Summer Camp

    Διαβάστε για τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες
  • Εγγραφές

    Εγγραφές

    Ελάτε στην παρέα μας

Our school goals

Η φιλοσοφία μας

Οι λασαλιανοί εκπαιδευτικοί έχουν συνείδηση ότι επιτελούν λειτούργημα, αφοσιώνονται στη μόρφωση και την αγωγή των νέων, πιστοί στην προτροπή του Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, ιδρυτή των σχολείων τους:

«Πρέπει το παράδειγμά σας να ανταποκρίνεται σ’ αυτά που λέτε ...».

Διαβάστε περισσότερα

Καλέστε μας

210 9904010