Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Νηπιαγωγείο "Δελασάλ"

Εδώ η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι!

Η καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Μαρία Ευθυμίου, προσφέρει στο σχολείο μας ένα ηλεκτρονικό τετραμερές μάθημα για το ΄21, το οποίο έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ).

Τα μαθήματα επικεντρώνονται στην περίοδο της Επανάστασης που αποτελεί σημαντικό γεγονός της Βαλκανικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας του 19ου αιώνα καθώς, μετά από 8 χρόνια μαχών, έληξε το 1830 με τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους -του πρώτου εθνικού κράτους που δημιουργούνταν ως τέτοιο αποκοπτόμενο από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Στη διάρκεια των πολύπλοκων γεγονότων της Επανάστασης αυτής, οι Έλληνες πολέμησαν, υιοθέτησαν πολιτικούς θεσμούς καινοφανείς και πρωτοπόρους, συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Τα αποτελέσματα της κρίσιμης αυτής δεκαετίας είναι ακόμα εμφανή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τετραμερές μάθημα της κ. Ευθυμίου στους παρακάτω συνδέσμους.

 

  • New
    Τα νέα μας

    Τα νέα μας

    Διαβάστε τα τελευταία νέα του σχολείου μας
  • Φωτογραφίες

    Φωτογραφίες

    Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας
  • Summer Camp

    Summer Camp

    Δείτε τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες
  • Εγγραφές

    Εγγραφές

    Ελάτε στην παρέα μας

Our school goals

Η φιλοσοφία μας

Οι λασαλιανοί εκπαιδευτικοί έχουν συνείδηση ότι επιτελούν λειτούργημα, αφοσιώνονται στη μόρφωση και την αγωγή των νέων, πιστοί στην προτροπή του Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, ιδρυτή των σχολείων τους:

«Πρέπει το παράδειγμά σας να ανταποκρίνεται σ’ αυτά που λέτε ...».

Διαβάστε περισσότερα

Καλέστε μας

210 9904010