Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Μάνος Χατζιδάκις

«20 χρόνια από τον θάνατό του»

Τη Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, οι μαθητές της Στ΄τάξης παρουσίασαν μία παράσταση - αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, διανοούμενο και ποιητή Μάνο Χατζιδάκι, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του.

2014-12-01 giorti xatzidaki 12

Οι μαθητές μας μίλησαν για τη ζωή και το έργο του, δραματοποίησαν στιγμιότυπα από τις ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου και τις οποίες πλαισίωσε με τα τραγούδια του και τη Λιλιπούπολη, χόρεψαν στο ρυθμό της «Ορχήστρας των χρωμάτων» και τραγούδησαν μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες του.

ΠΑΥΛΟΣ ΕΘΝΩΝ ΑΓΓΕΛΟΣ

«Ελεγεία ελπίδας σε καιρούς απελπισίας»

Το Σάββατο, 31 Μαρτίου και την Κυριακή, 1η Απριλίου 2012, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάστηκε ένα σύγχρονο παιδικό ορατόριο. Πρόκειται για μια πρωτότυπη και πρωτόγνωρη πολιτιστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από όλα τα Ελληνογαλλικά σχολεία της Αττικής και είχε ως στόχο τη συνεργασία και την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Μέσα από τη μουσική, την ποίηση, την αφήγηση και το χορό, αναδείχθηκε η διαχρονικότητα των μηνυμάτων του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και μεταμορφώθηκε η ζωή και ο λόγος του σε σύγχρονη μελωδία ελπίδας και αισιοδοξίας.

Αφίσα "Παύλος Εθνών Άγγελος"

Τα 600 παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της κοινωνικής προσφοράς, συμμετέχοντας σε ένα συγκινητικό θέαμα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα από την εκδήλωση αυτή δόθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην Καθολική Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στο Δήμο Αθηνών, για την ενίσχυση των φορέων που φροντίζουν τους άστεγους της πόλης μας. Η χορωδία του σχολείου μας συμμετείχε σε αυτήν τη φιλανθρωπική εκδήλωση αποκομίζοντας πολύτιμες εικόνες και εμπειρίες.