Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Forum Ανταλλαγής Ιδεών και Διάχυσης Δημιουργικών Εκπαιδευτικών Πρακτικών (Προ)Αγωγής της Υγείας στο Σχολείο

Forum Ανταλλαγής Ιδεών και Διάχυσης Δημιουργικών Εκπαιδευτικών Πρακτικών (Προ)Αγωγής της Υγείας στο Σχολείο

07 Ιουνίου 2019 |

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου οι δασκάλες του σχολείου μας, Θεμελή Νατάσα και Πιτταρά Τζώρτζια, εκπροσωπώντας την ομάδα της Δ' τάξης, συμμετείχαν στο Forum Ανταλλαγής Ιδεών και Διάχυσης Δημιουργικών Εκπαιδευτικών Πρακτικών (Προ)Αγωγής της Υγείας στο Σχολείο, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας.

Στο πλαίσιο του Forum παρουσίασαν, μαζί με τη συγγραφέα και εικονογράφο Λιάνα Δενεζάκη, το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, που τρέχει τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας και που φέτος συνδυάστηκε, ως project της Ευέλικτης Ζώνης, με το γαλλικό λασαλιανό πρόγραμμα "Εκπαιδευτικό Παρκούρ στις Αξίες".

Επίσης, μαθητές του Ε2, με τη δασκάλα τους κ. Γιώτα Ζαφειροπούλου παρουσίασαν το πρότζεκτ τους με στόχο το σωστό πλύσιμο των χεριών και βραβεύτηκαν. Μικροί και μεγάλοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, έπλυναν τα χέρια τους με την καθοδήγηση των μαθητών, έπαιξαν με το ψηφιακό μικροσκόπιο εντοπίζοντας μικρόβια στο δέρμα τους και πήραν αναμνηστικούς, χειροποίητους σελιδοδείκτες με το σύνθημα της εκστρατείας, «Χεράκια Καθαρά».