Την Παρασκευή, 16 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε το Αθλητικό Πρωινό για τις τάξεις Α΄και Β΄, στο Alma Club, στον Άλιμο.

Οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, να συναγωνιστούν ομαδικά στο τρέξιμο, τα εμπόδια, τα άλματα και τις ρίψεις, να αθληθούν και να διασκεδάσουν.

Την Τετάρτη, 7 Μαρτίου, οι μαθητές της Γ' δημοτικού, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, παρουσίασαν μια ξεκαρδιστική παράσταση εμπνευσμένη από το θεατρικό "Εμείς, τα ζώα, κατηγορούμε..." του Βασίλη Αναστασιάδη.

Τα παιδιά και οι δασκάλες τους, εκτός από το άφθονο γέλιο, μας πρόσφεραν πολλά μηνύματα που αφορούν, την αγάπη και τη φροντίδα στα ζώα και το περιβάλλον, αλλά και τις αξίες που βγαίνουν από τους μύθους του Αισώπου, τους οποίους επεξεργάστηκαν στην τάξη.

Στο αίθριο του σχολείου, έστησαν, επίσης, μια πολύ όμορφη έκθεση με τα έργα που δημιούργησαν για τον Αίσωπο και τους μύθους του.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις δασκάλες τους!

Τα εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ" και η Γραμματεία των Ελληνογαλλικών Σχολείων Ελλάδας διοργάνωσαν τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, Παιδαγωγική Ημερίδα με θέμα: «Εκπαιδευτικές καινοτομίες στο σχολείο του 21ου αιώνα – Η Παιδαγωγική Φρενέ».

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν κ. Olivier Francomme, καθηγητής στην Παιδαγωγική Freinet στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πικαρντί - Jules Verne και ερευνητής στην Παιδαγωγική Freinet και η κ. Αμαλία Ρεντίφη, καθηγήτρια στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας - εκπαιδευτικός του κινήματος Freinet της Ελλάδας - Παιδαγωγική ομάδα «Σκασιαρχείο» και μέλος του πιλοτικού προγράμματος επιμόρφωσης στην παιδαγωγική Freinet.

Οι δύο εισηγητές μάς μίλησαν για τα σύγχρονα σχολεία Freinet της Γαλλίας, τη συνεργατική και συμπεριληπτική εκπαίδευση, τα χαρακτηριστικά και το πρόγραμμα μιας ημέρας στα σχολεία και τις τάξεις Freinet με μεθόδους που ενισχύουν τη συνεργασία, την αλληλοβοήθεια και τη δημοκρατία, τον σεβασμό στις ανάγκες και τον ρυθμό του κάθε παιδιού, με μεθόδους συλλογικής και εξατομικευμένης εργασίας, καθώς και για εναλλακτικές παρεμβάσεις στη σύγχρονη παιδαγωγική.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, καθώς και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από πολλά ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αττικής.

Ευχαριστούμε τον κ Olivier Francomme και την κ. Αμαλία Ρεντίφη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Ευχαριστούμε και όλους εσάς που παρακολουθήσατε την ημερίδα. Ελπίζουμε να σας προσέφερε ενημέρωση, αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

Οι μαθητές της Γ' δημοτικού σας προσκαλούν στην παράσταση "Εμείς, τα ζώα, κατηγορούμε...", την Τετάρτη, 07 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας!

giorti c afisa    giorti c prosklisi

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η γιορτή της Β' τάξης με τίτλο: "Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ".

Οι δασκάλες της Β' τάξης, στο πλαίσιο του πρότζεκτ με θέμα "Το Περιβάλλον" με το οποίο ασχολούνται στην Ευέλικτη Ζώνη, διασκεύασαν το ομώνυμο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και οι μαθητές μας παρουσίασαν μια υπέροχη παράσταση που μας εντυπωσίασε, μας διασκέδασε και μας προβλημάτισε.

Ο Όμιλος Ρομποτικής του σχολείου μας, την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO HELLAS). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον WRO Hellas, με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο φετινός διαγωνισμός προσκάλεσε τους μαθητές του Δημοτικούνα φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς, σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη» ή να παίξουν «Wedo 2.0 Ποδόσφαιρο».

2018-02-24 rompotiki

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, μαθητές της Ε' και Στ' tάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και να πάρουν μέρος στο 3ο Φεστιβάλ με θέμα: «Απάνθισμα των Φυσικών Επιστημών», που οργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Το κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ ήταν «Ανακάλυψε τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος». Μέσω του εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης των εννοιών, τα παιδιά γνώρισαν τις Φυσικές Επιστήμες και τις συνέδεσαν με την καθημερινή τους ζωή, έχοντας έτσι την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω τους.

2018-02-24 apanthisma

Τα Εκπαιδευτήρια Saint-Paul και Δελασάλ, σε συνεργασία με τη Γραμματεία των Ελληνογαλλικών Σχολείων Ελλάδας (Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.), τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου και ώρα 18:00, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Εκπαιδευτικές καινοτομίες στο σχολείο του 21ου αιώνα - Παρουσίαση της Παιδαγωγικής Freinet".

2018-02-23 freinet afisa   2018-02-23 freinet prosklisi

Οι μαθητές της Β' δημοτικού σας προσκαλούν στην παράσταση "Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ!", την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας!

2018-02-28 giorti b afisa    2018-02-28 giorti b prosklisi

 

Σελίδα 1 από 5