Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Νηπιαγωγείο "Δελασάλ"

Τον Φεβρουάριο, οι μαθητές της Γ' δημοτικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα ίχνη των μύθων, στα ίχνη της Προϊστορίας».

Διαβάστε περισσότερα...

Τον Φεβρουάριο, οι μαθητές της Β' τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάτω από τα κύματα».

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Φεβρουάριος αποτελεί παραδοσιακά τον μήνα που είναι αφιερωμένος στη "Φιλαναγνωσία", για τους μαθητές του Γυμνασίου της Σχολής μας! Τη φετινή χρονιά, οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου ξεκίνησαν τις δράσεις Φιλαναγνωσίας, την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, παρουσιάζοντας τις δημιουργικές εργασίες τους στη συγγραφέα, κ. Κωστούλα Τωμαδάκη, σχετικά με το βιβλίο της "Αντίο κορίτσι". Η

Διαβάστε περισσότερα...

Την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, δύο ομάδες μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σχολής μας συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «HACKATHONATHENS 2020- SELMA». Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Υγείας, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, έλαβε χώρα στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών Ψυχικού, ο Διαγωνισμός Δραματοποιημένης Δημιουργικής Γραφής στη γαλλική γλώσσα (Concours d'Εcriture Créative Dramatisée).

Διαβάστε περισσότερα...

"La Chandeleur"-Γιορτή κρέπας

Το γαλλικό τμήμα της Σχολής μας γιόρτασε μαζί με τους μαθητές της Α' Γυμνασίου, το έθιμο της Γαλλίας, "La Chandeleur"! Σαράντα ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, στη γιορτή της Υπαπαντής του Χριστού, αναβιώνει το έθιμο της παρασκευής κρέπας. Mαθητές και καθηγητές ετοίμασαν και γεύτηκαν κρέπες, απολαμβάνοντας ένα μάθημα... πιο γλυκό!

Διαβάστε περισσότερα...
Σελίδα 1 από 3

Καλέστε μας

210 9904010