Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παιδαγωγική Ημερίδα με θέμα: «Εκπαιδευτικές καινοτομίες στο σχολείο του 21ου αιώνα – Η Παιδαγωγική Φρενέ»

Παιδαγωγική Ημερίδα με θέμα: «Εκπαιδευτικές καινοτομίες στο σχολείο του 21ου αιώνα – Η Παιδαγωγική Φρενέ»

07 Μαρτίου 2018 |

Τα εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ" και η Γραμματεία των Ελληνογαλλικών Σχολείων Ελλάδας διοργάνωσαν τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου...

στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, Παιδαγωγική Ημερίδα με θέμα: «Εκπαιδευτικές καινοτομίες στο σχολείο του 21ου αιώνα – Η Παιδαγωγική Φρενέ».

2018-02-23 freinet afisa

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν κ. Olivier Francomme, καθηγητής στην Παιδαγωγική Freinet στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πικαρντί - Jules Verne και ερευνητής στην Παιδαγωγική Freinet και η κ. Αμαλία Ρεντίφη, καθηγήτρια στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας - εκπαιδευτικός του κινήματος Freinet της Ελλάδας - Παιδαγωγική ομάδα «Σκασιαρχείο» και μέλος του πιλοτικού προγράμματος επιμόρφωσης στην παιδαγωγική Freinet.

Οι δύο εισηγητές μάς μίλησαν για τα σύγχρονα σχολεία Freinet της Γαλλίας, τη συνεργατική και συμπεριληπτική εκπαίδευση, τα χαρακτηριστικά και το πρόγραμμα μιας ημέρας στα σχολεία και τις τάξεις Freinet με μεθόδους που ενισχύουν τη συνεργασία, την αλληλοβοήθεια και τη δημοκρατία, τον σεβασμό στις ανάγκες και τον ρυθμό του κάθε παιδιού, με μεθόδους συλλογικής και εξατομικευμένης εργασίας, καθώς και για εναλλακτικές παρεμβάσεις στη σύγχρονη παιδαγωγική.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, καθώς και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από πολλά ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αττικής.

Ευχαριστούμε τον κ Olivier Francomme και την κ. Αμαλία Ρεντίφη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Ευχαριστούμε και όλους εσάς που παρακολουθήσατε την ημερίδα. Ελπίζουμε να σας προσέφερε ενημέρωση, αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό.