Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Inner Peace Day - Δ' δημοτικού

Inner Peace Day - Δ' δημοτικού

Εκτύπωση E-mail

Την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Δ’ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα Inner Peace Day, το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα από τις 12 έως 15 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη γαλλική γλώσσα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών. Οι μαθητές, μέσα από διάφορες δραστηριότητες (παιχνίδια, μουσική, συζήτηση, σκέψη), γνώρισαν την ειρήνη ως έννοια, ως ένα κοινωνικό μήνυμα και κυρίως ως μια εσωτερική κατάσταση που μπορεί εύκολα και αυθόρμητα να επιτευχθεί.

Το πρόγραμμα Inner Peace Day υποστηρίζεται από την Inner Peace Association (http://www.innerpeaceday.org/en/). Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία ΜΚΟ και εθελοντών από 69 διαφορετικές χώρες. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχει αναγνωριστεί επίσημα από την UNESCO, καθώς και από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και υπουργεία εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, έχουν λάβει μέρος σε αυτό μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Το έργο της Ημέρας Εσωτερικής Ειρήνης στοχεύει στην καλλιέργεια αξιών σε παιδιά και νέους. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την ανάγκη εδραίωσης της ειρήνης μέσα στον εαυτό μας, καθώς: «Δε θα υπάρξει ποτέ ειρήνη στον κόσμο αν δεν έχουμε ειρήνη μέσα μας».

Όπως είπε και ο Γκάντι, «Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο».

  2018 11 15 inner peace1


Καλέστε μας

210 9904010