Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Hour Of Code - Η Ώρα Του Κώδικα  (9-15 Δεκεμβρίου 2019)

Hour Of Code - Η Ώρα Του Κώδικα (9-15 Δεκεμβρίου 2019)

Εκτύπωση E-mail

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Πληροφορικής (9-15 Δεκεμβρίου) όπου κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής, πήραν μέρος στην «Ώρα του Κώδικα».

H "Ώρα του Κώδικα" - "Hour of Code" είναι ένα παγκόσμιο κίνημα, βασικός στόχος του οποίου είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στον προγραμματιστικό τρόπο σκέψης. Έτσι, κάθε μαθητής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την επιστήμη των υπολογιστών, καλλιεργώντας δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, αναπτύσσοντας τη λογική του σκέψη και τη φαντασία του.

Στο σχολείο μας, οι μαθητές των τάξεων Δ’ και Στ’ πήραν μέρος στην ώρα του κώδικα και έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό, παίζοντας, την ώρα της Πληροφορικής, τα παιχνίδια Coding Adventure και Run Marco, από την ιστοσελίδα Code.org.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι μαθητές της E’ τάξης, σε συνεργασία με την Accenture, μια κορυφαία εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων και τεχνολογίας, η οποία δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι, με τη βοήθεια κατάλληλα εκπαιδευμένων συνεργατών της εταιρείας και να διδαχθούν τις δεξιότητες της υπολογιστικής σκέψης με έναν διασκεδαστικό και προσιτό τρόπο.

2019 12 16 HOUROFCODE


Καλέστε μας

210 9904010