Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Μιλώντας με τα παιδιά για την εποχή του κορονοϊού

Μιλώντας με τα παιδιά για την εποχή του κορονοϊού

Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή τον παρατεταμένο εγκλεισμό, την κοινωνική αποστασιοποίηση και την πρωτόγνωρη καθημερινότητα που βιώνουν τα παιδιά, η ψυχολόγος του σχολείου μας, κ. Τσονοπούλου Μαρία πραγματοποίησε με τους μαθητές της Α΄, Β’ και Γ΄ Δημοτικού διαδραστικές συζητήσεις για την περίοδο του «Μένουμε Σπίτι» με στόχο τη συναισθηματική στήριξη και ενθάρρυνση των παιδιών.

Μέσα από την παρουσίαση και αφήγηση μιας κοινωνικής ιστορίας (Ιολίνα & Κορονάκος), δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να ταυτιστούν με τους ήρωες, να μιλήσουν για την πανδημία, να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους και να μοιραστούν ιδέες για την αντιμετώπιση των δυσάρεστων καταστάσεων που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους.

Επίσης, επισημάνθηκαν θετικοί τρόποι διαχείρισης των συναισθημάτων, δραστηριότητες για την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους μακριά από την «οθόνη» και επιβραβεύθηκαν για όλα όσα έχουν καταφέρει αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα. Παράλληλα με τη συζήτηση κάποια παιδιά ζωγράφισαν υπέροχες ζωγραφιές οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω.

collage11

collage11

collage11

collage11


Καλέστε μας

210 9904010