Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Από την 21η Σεπτεμβρίου και για έναν μήνα, οι μαθητές του Παγκόσμιου Λασαλιανού Δικτύου γιορτάζουν τις Παγκόσμιες Λασαλιανές Ημέρες για την Ειρήνη. Με τη βοήθεια των δασκάλων τους ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται, ενεργοποιούνται και παίρνουν μέρος σε δράσεις που προάγουν την παγκόσμια ειρήνη. 

Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλαίσιο των δράσεων για τις Παγκόσμιες Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης, πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Διαγωνισμός Ποίησης "Δελασάλ" , για τους μαθητές της Ε' τάξης, με θέμα την ειρήνη.

Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Μαθηματικών ικανοτήτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας "Πυθαγόρας", για μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου. 

Διαβάστε περισσότερα...

Tο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το κοινό, με τίτλο «Στα χνάρια του χαμένου τηλεσκοπίου», στο πλαίσιο της προσπάθειας να φέρει τους μαθητές σε επαφή με την επιστήμη της Αστρονομίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Με αφορμή τις Παγκόσμιες Λασαλιανές Ημέρες για την Ειρήνη, οι μαθητές της Στ´ τάξης χρωμάτισαν το zentangle, μια μορφή πυξίδας που μας βοηθάει να προσανατολιζόμαστε σε όσα έχουν πραγματική αξία στη ζωή μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, Νατάσα Θεμελή και ο θεολόγος του Γυμνασίου μας, του "Saint-Paul", Θωμάς Μαμνιόγλου συμμετέχουν στην 4η Rencontre nationale des fraternités éducatives La Salle που πραγματοποιείται από τις 19 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου στην πόλη Angers της Γαλλίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Καλέστε μας

210 9904010