Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Η πανδημία, ανάγκασε τους μαθητές μας να προσαρμοστούν σε μια νέα δύσκολη πραγματικότητα, αυτή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Και τα κατάφεραν θαυμάσια, γι’ αυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια!

Αποφασίσαμε, λοιπόν, αντί για το συνηθισμένο φυλλάδιο με επαναληπτικές ασκήσεις που δίνουμε στους μαθητές όλων των τάξεων για την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, να τους προτείνουμε διασκεδαστικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να περάσουν ευχάρισα και εποικοδομητικά τις ημέρες των διακοπών. Οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές και μπορείτε να τις βρείτε στο Teams, στο γενικό κανάλι κάθε τμήματος και στην περιοχή των μελών της κάθε τάξης.

Ο χρόνος που φεύγει είναι ιδιαίτερος! Μας κράτησε σπίτι, μακριά από αγαπημένους συγγενείς και φίλους! Μας έμαθε να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον, να τηρούμε κανόνες και να κρατάμε αποστάσεις. Ας φέρει ο καινούργιος χρόνος:

2020 12 23 xmas

Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, το ωδείο μας, μας ταξίδεψε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μας θύμισε πως η αγάπη και η μουσική βρίσκονται πάντα μέσα στις καρδιές όλων μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα, 21, οι μαθητές μας της Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ψηφιακό ταξίδι στον Λίβανο, για να ανταλλάξουν χριστουγεννιάτικες ευχές και να τραγουδήσουν στα Γαλλικά, με μαθητές της ηλικίας τους από το λασαλιανό σχολείο Notre Dame του Λιβάνου.

Διαβάστε περισσότερα...

English Christmas Project - B' Δημοτικού

Το Αγγλικό Τμήμα του σχολείου μας ήθελε να σας παρουσιάσει το χριστουγεννιάτικο πρότζεκτ που ετοίμασαν τα παιδιά της Β΄ Δημοτικού, αλλά, δυστυχώς, κάτι καλικαντζαράκια ήρθαν και πήραν τις ζωγραφιές των παιδιών! Μήπως μπορείτε να τις βρείτε;

Διαβάστε περισσότερα...
Τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, το Ωδείο "Δελασάλ" θα ανοίξει το μουσικό κουτί του και θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικές γωνιές της γης, θυμίζοντάς μας ότι η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται μέσα στις καρδιές των ανθρώπων!
Διαβάστε περισσότερα...

Φέτος, αν και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η πανδημία, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ούτε το καθιερωμένο ετήσιο bazaar ούτε τις υπόλοιπες φιλανθρωπικές δραστηριότητες που οργανώνουμε κάθε χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων σε θέματα που αφορούν στην υγιή και ομαλή κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:00-20:30, θα διεξαχθεί Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση (Webinar) μέσω της πλατφόρμας Microsoft (Teams) με θέμα: «Η ψυχική ανθεκτικότητα της οικογένειας εν μέσω πανδημίας», Εισηγητής: κ. Λιανός Παναγιώτης, Διδάκτωρ Σχολικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπευτής.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς, καλούμε, ακόμα μία φορά, τους μαθητές μας που παραμένουν σπίτι, να περάσουν ευχάριστα το πρωινό του Σαββάτου και της Κυριακής, παίρνοντας μέρος σε διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες μαζί με το σχολείο τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Επειδή το σχολείο, εκτός από μάθηση, προσφέρει στα παιδιά και διασκέδαση, τώρα που μένουμε στο σπίτι καλούμε τους μαθητές μας να περάσουν ευχάριστα το πρωινό του Σαββάτου, παίρνοντας μέρος σε ευχάριστες δραστηριότητες μαζί με το σχολείο τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Καλέστε μας

210 9904010