Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Νηπιαγωγείο "Δελασάλ"

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων

Εκτύπωση E-mail

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation) τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018 και αφορά το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γενικός Κανονισμός προστατεύει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως είναι το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η διεύθυνση κατοικίας, τα στοιχεία επικοινωνίας, τα ιατρικά δεδομένα ανεξάρτητα από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία τους. Κύριος στόχος του είναι η επίτευξη ενός ενιαίου πλαισίου που θα επιτρέψει την ανάπτυξη ορθών πολιτικών, κατάλληλων για την ενίσχυση της ιδιωτικότητας. 

Τα βασικά σημεία του Γενικού Κανονισμού, συνοψίζονται στα εξής:

  • Υποχρέωση λήψης ενισχυμένων νομικών, τεχνικών και οργανωτικών μέτρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων των φυσικών υποκειμένων από την πλευρά του σχολείου.
  • Προστασία των προσωπικών δεδομένων σε κάθε στάδιο επεξεργασίας όπως είναι η συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή ή μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, κοινολόγηση με διαβίβαση, διάδοση, συσχέτιση, περιορισμό, διαγραφή και καταστροφή.
  • Ενίσχυση των δικαιωμάτων των φυσικών υποκειμένων όπως είναι το δικαίωμα της πρόσβασης, της διαγραφής, της εναντίωσης της επεξεργασίας, του περιορισμού του σκοπού και της φορητότητας. 
  • Ρητή και ξεκάθαρη συγκατάθεση καθώς και δυνατότητα άμεσης ανάκλησης της συγκατάθεσης.

Το Σχολείο μας, συνεχίζοντας την πολιτική εστίασης στο θεμελιώδη δικαίωμα της προστασίας της προσωπικής ζωής, έχει ήδη ξεκινήσει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχύσει την ακεραιότητα και ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. 

Στα πλαίσια αυτά, διαμορφώθηκε η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μέσω της οποίας μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε, τις επεξεργασίες που πραγματοποιούμε καθώς και την συνολική δομή της λειτουργίας μας. Για να διαβάσετε την πολιτική, παρακαλούμε να πατήσετε εδώ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να είστε πλήρως ενημερωμένοι για την πολιτική μας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία. 

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση του Σχολείου


Καλέστε μας

210 9904010