Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" - "Δελασάλ"  -  Γυμνάσιο-Λύκειο "Saint-Paul"

2019-11-04 Ημερίδα Αποφοίτων για τη Ναυτιλία

Εκτύπωση E-mail
(0 ψήφοι)

«Ένα ταξίδι χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα». Και χθες, στις εργασίες της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Αποφοίτων “Saint-Paul”, το ΕΒΕΠ και η Ελληνογαλλική Σχολή “Saint-Paul” με θέμα: «Η ελληνική ναυτιλία προτεραιότητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μας» αυτό το βήμα έγινε προς την κατεύθυνση της έγκαιρης και κυρίως ορθής ενημέρωσης για τους επαγγελματικούς ορίζοντες που ανοίγει η ναυτιλία για τους νέους. 
Ουσιαστικά μέσα από τις εργασίες της ημερίδας, που έγιναν στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, επιχειρήθηκε η σύνδεση της εκπαίδευσης με την ναυτιλία μέσα από μία συζήτηση στην οποία τοποθετήθηκαν επώνυμα στελέχη του επιχειρείν στον Πειραιά. Ο καπετάνιος Π. Τσάκος παρομοίασε την ναυτιλία της χώρας με ένα «καρποφόρο δένδρο» για να σημειώσει ότι η δύναμή του εξαρτάται από την «φροντίδα» του έμψυχου δυναμικού που χρειάζεται, καθώς, όπως ανέφερε, το προσεχές διάστημα η ναυτιλία θα απαιτήσει «επιστήμονες ναυτικούς».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης τόνισε τη σημασία ενημέρωσης των νέων για τις δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης στη ναυτιλία σε ξηρά και θάλασσα υπενθυμίζοντας το «χρυσό κανόνα» ότι για μία θέση στη θάλασσα ανοίγουν δύο θέσεις στη στεριά. 
Στην αναγκαιότητα δημιουργίας σχολής επιμόρφωσης στελεχών της λιμενικής βιομηχανίας αναφέρθηκε ο κ. Ε. Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας του ΥΝΝΠ, αρμόδιος για θέματα λιμένων και λιμενικής πολιτικής, ο οποίος επίσης τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης για την παραγωγή των κατάλληλα καταρτισμένων στελεχών είτε για τη λιμενική βιομηχανία είτε για τη ναυτιλία, με την πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης κ. Ε. Νταϊφά να συμφωνεί αλλά και να σημειώνει τη σημασία της ενημέρωσης των νέων για τη ναυτιλία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θ. Κόντες ενημέρωσε για τις δυνατότητες και τη δυναμική και των δύο κλάδων του θαλάσσιου τουρισμού. Τέλος, στη σημασία και το ρόλο των συνδυασμένων μεταφορών και της εφοδιαστικής αναφέρθηκε ο κ. Κ. Αχλαδίτης αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ και Δ/νων σύμβουλος της Golden Cargo.
Με σύντομες εισηγήσεις επί του θέματος τοποθετήθηκαν ο Α. Παντουβάκης, πρόεδρος του ναυτιλιακού τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Ε. Βαζαίος της εταιρίας ΤΕΟ SHIPPING, ο Α. Λαμπρόπουλος της εταιρίας DYNAKOM SHIPPING, ο Γ. Κωσταντάκος δ/ντης Chartering AVIN, ο Μ. Βουρλίδης της MINIMAR INSURANCE BROKER, η Χρ. Παπλωματά δικηγόρος από το AMERICAN CLUB, ο Π. Αντωνόπουλος του DNV, ο Γ. Ρηγούτσος δικηγόρος από το νομικό τμήμα της THENAMARIS SHIPPING και ο Α. Δρακόπουλος δικηγόρος-αντιπρόεδρος της Wima, η πλειοψηφία των οποίων είναι απόφοιτοι της Σχολής.
Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων “Saint- Paul” κ. Ε. Κορκίδης ο οποίος και προέτρεψε τους νέους μαθητές αλλά και απόφοιτους που παρακολούθησαν τις εργασίες να μετάσχουν των εργασιών με ερωτήσεις γεγονός που οδήγησε σε μια ανοικτή συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τέλος, στον χαιρετισμό του, ο κ. Ρηγούτσος, γενικός διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής "Saint-Paul", αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση της Σχολής με την ναυτιλία και τον Πειραιά, αφού απόφοιτοι της Σχολής ηγούνται μεγάλων ναυτιλιακών ομίλων και στελεχώνουν εταιρείες τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19 Νοε 2019

Καλέστε μας

210 9904010