Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" - "Δελασάλ"  -  Γυμνάσιο-Λύκειο "Saint-Paul"

Διήμερο Άθλησης-Υγείας-Διατροφής

Εκτύπωση E-mail
(0 ψήφοι)

Η Ελληνογαλλική Σχολή “Saint-Paul”, στο πλαίσιο των εορτασμών, το  2023,  των 130 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της στον Πειραιά, οργάνωσε και πραγματοποίησε το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, ένα διήμερο αφιερωμένο στον Αθλητισμό, την Υγεία και την Διατροφή.

Η Σχολή, διοργανώνοντας αυτό το διήμερο σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Πειραιά, τον Σύλλογο αποφοίτων μαθητών, τον Σύλλογο Δρομέων Υγεία Πειραιά (Σ.Δ.Υ.Π.) και την αρωγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, επαναβεβαίωσε την προσήλωσή της στις αρχές για την προαγωγή της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Το Σαββάτο, 18 Φεβρουαρίου,  σε γήπεδο μπάσκετ που στήθηκε ειδικά για την εκδήλωση, στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 για ομάδες μαθητών, εφήβων και ενήλικων. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τους αγώνες, ενώ η ηλιόλουστη ημέρα απογείωσε τη διάθεση όλων.

Καλεσμένοι για  αγώνα επίδειξης ήταν και αθλητές της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), οι οποίοι καταχειροκροτούμενοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τον αθλητισμό και την υγεία.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) Πειραιά και απόφοιτος της Σχολής κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης και πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, η Σχολή βράβευσε τους παλαίμαχους παίκτες του Ολυμπιακού και αποφοίτους της: Γιάννη Παραγυιό, Παναγιώτη Αλεξανδρή, Δημήτρη Σαμπάνη και Νίκο Κυπριώτη. Για την συνολική προπονητική του καριέρα τιμήθηκε ο παλαιός μαθητής της Σχολής κ. Φώτης Κατσικάρης, ενώ απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την συνεισφορά του παλαιού μαθητή της κ. Τάσου Πηλοϊδη στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή διαιτησία μπάσκετ.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση της δόξας του ελληνικού μπάσκετ κ. Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος με τη σειρά του απένειμε το έπαθλο στη νικήτρια μαθητική ομάδα του τουρνουά.

Τιμητική πλακέτα για την συνολική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό δόθηκε και στον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και νυν διευθυντή Ακαδημίας μπάσκετ του Ολυμπιακού, κ. Δημήτρη Τσαλδάρη.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου, ξεκίνησαν με εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Σχολής, με τη συμπαράσταση της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Κάριτας».

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 2.000m με αφετηρία και τερματισμό το “Saint-Paul”, με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών όλων των ηλικιών και των γονέων τους. Σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά (ΣΔΥΠ) στην οργάνωση και υποστήριξη της διαδρομή στο Πασαλιμάνι και των εθελοντών διασωστών της Ομάδας Δέλτα.

Μετά τις απονομές των επάθλων στους διακριθέντες, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την διαιτολόγο κ. Ιωάννα Στεργίου και τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Αθανάσιο Βαγγέλη κάνοντας μετρήσεις λιπομέτρησης και Functional Movement Screen (FMS).

Ακολούθησε η ομιλία της διατροφολόγου των ακαδημιών του Ολυμπιακού κ. Κλεοπάτρας Κετσελίδη για τη σωστή διατροφή, ενώ η ημερίδα έκλεισε με την επίδειξη παρασκευής υγιεινών σνακ από τον chef κ. Κώστα Νέζερη.

Καθόλη τη διάρκεια του διημέρου, εθελοντές της ομάδας διάσωσης ΔΕΛΤΑ παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες όποτε χρειάστηκε, ενώ το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής κ. Παναγιώτης Ψαλτήρας ήταν παρών ως γιατρός αγώνων.

Η Σχολή ευχαριστεί όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή του διημέρου, με ιδιαίτερη αναφορά στην τροχαία, το λιμενικό και τον δήμο Πειραιά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17 Μαρ 2023

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Εκπαίδευση στον Πειραιά-Αφιέρωμα

Καλέστε μας

210 9904010