19 Σεπ 2017

«Ειρήνη χωρίς σύνορα» - Μήνας αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ειρήνη

Για 11η φορά εορτάζονται από το παγκόσμιο δίκτυο των σχολείων "Δελασάλ" οι Παγκόσμιες Ημέρες Ειρήνης (Journées Lasalliennes Internationales pour la Paix). Ο εορτασμός ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου, που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, και λήγει στις 21 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών κάθε σχολείο αναπτύσσει δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών του σε ζητήματα που αφορούν τη διεθνή ειρήνη.

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Ειρήνη χωρίς σύνορα». Το σχολείο μας έχει προετοιμάσει δράσεις για τον μήνα αυτόν του εορτασμού, για όλες τις τάξεις. Οι μαθητές θα τραγουδήσουν, θα ζωγραφίσουν, θα διαβάσουν, θα ενημερωθούν και πάνω απ’ όλα θα ευαισθητοποιηθούν κυρίως σε θέματα που αφορούν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας, αλλά και στις χώρες όλου του κόσμου.

Θα έχουν επίσης την δυνατότητα να συγκεντρώσουν χρήματα με τις φιλανθρωπικές δράσεις που έχουμε οργανώσει για την περίοδο αυτή, μέρος από τα οποία, μέσω του ταμείου αλληλοβοήθειας του λασαλιανού δικτύου, θα διατεθούν για τη στήριξη σχολείων στην Αιθιοπία.

INTERNATIONAL-LASALLIAN-DAYS-FOR-PEACE

- Εγκαταστάσεις

nipiag egatastaseis

Το νέο μας Νηπιαγωγείο!

Διαβάστε περισσότερα

- Δραστηριότητες

nipiag drastiriotites

Απογευματινή Απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

- Εγγραφές

nipiag eggrafes

Ελάτε στην παρέα μας!

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Συνεργασία

Saint Paul Δελασάλ Δελασάλ Θεσσαλονίκης Άγιος Γεώργιος Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.
Ελληνογαλλική Σχολή "Ο Άγιος Παύλος" Νηπιαγωγείο Δημοτικό "Δελασάλ" Ελληνογαλλικό Κολέγιο "Δελασάλ" Δημοτικό Σχολείο "Ο Άγιος Γεώργιος" Γ.Ι.Ε.Ι.Ε. Ελληνογαλλικά Σχολεία Ελλάδας

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι