Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" - "Δελασάλ"  -  Νηπιαγωγείο "Δελασάλ"

Απογευματινή Ζώνη Δραστηριοτήτων

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής ζώνης το σχολείο μας παρέχει στους μαθητές του μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες αυτές συμπληρώνουν τη βασική εκπαίδευση και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρίσματα των μαθητών μας.

Από τις 14:30 έως τις 16:30, όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν μία ή περισσότερες από τις πιο κάτω δραστηριότητες:

[accordion collapse="true"]

Δημιουργική Απασχόληση

dimiourgiki aposxolisi
Με την καθοδήγηση και παρακολούθηση των εκπαιδευτικών του σχολείου, οι μαθητές απασχολούνται με δημιουργικό τρόπο και ξεκουράζονται, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα.

Θεατρικό Παιχνίδι

Είναι το παιχνίδι εμπνευσμένο από το θέατρο, χωρίς, όμως, αυτοσκοπός του να είναι η παρουσίαση ενός θεατρικού έργου. Μέσα από διάφορα παιχνίδια, όπως η μίμηση, η παντομίμα και ο δομημένος ή μη αυτοσχεδιασμός, το παιδί ανακαλύπτει και εξωτερικεύει τον εσωτερικό του κόσμο. Το θεατρικό παιχνίδι κάνει χρήση όλων των τεχνών, με σκοπό τη σφαιρική προσέγγιση των αισθήσεων του παιδιού. Σαν εργαλεία χρησιμοποιεί τη ζωγραφική, τα χρώματα, τη μουσική, το σώμα, τις εκφράσεις, τη φωνή, αλλά και τη σιωπή.

theatriko paixnidi
Σκοπός του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, να χαλαρώσουν, να εκφραστούν, να χαρούν, να ψυχαγωγηθούν και τελικά να μπορέσουν, με διασκεδαστικό τρόπο, να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν, κάνοντας χρήση όλων των εκφραστικών τους μέσων.

Μπαλέτο

Ο κλασσικός χορός συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία. Είναι μία δυνατότητα έκφρασης, που τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Διδάσκει την αυτοπειθαρχία, την καλαισθησία και τη χάρη. Βοηθάει στη σωστή τοποθέτηση του σώματος και αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης ή λόρδωσης.

baleto
Η δραστηριότητα του μπαλέτου έχει κύριο στόχο, μέσα από το παιχνίδι, να διδαχθούν τα παιδιά την πειθαρχία, τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Μέσα από απλές και εύκολες ασκήσεις, θα βελτιώσουν τον ρυθμό και την κίνηση και θα εξερευνήσουν τον υπέροχο κόσμο του χορού.

Σκάκι

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι – άθλημα που απαιτεί συγκέντρωση, υπομονή, φαντασία, προσοχή και σκέψη. Είναι άθλημα (αναγνωρισμένο από την Δ.Ο.Ε.) γιατί, όπως και σε όλα τα άλλα αθλήματα, χρειάζεται προπόνηση, ευγενή άμιλλα και νοητική επεξεργασία. Τα παιδιά που παίζουν σκάκι, αναπτύσσουν τη νοητική ικανότητα, τη συγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση, την υπομονή, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και τη δημιουργικότητα. Το σκάκι ψυχαγωγεί και διασκεδάζει.

chess
Όλοι οι μαθητές που συμμετέχουν στο σκάκι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος είτε σε μαθητικούς αγώνες που διοργανώνονται στο σχολείο είτε σε αγώνες με άλλα ελληνογαλλικά σχολεία. Συμμετέχουν, επίσης, στους σχολικούς μαθητικούς αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας.

Μουσική Προπαιδεία

Στο μάθημα της Μουσικής Προπαιδείας, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής, μέσα από μουσικά παραμύθια, ενεργητικές μουσικές ακροάσεις, ομαδικό τραγούδι και παίξιμο στα κρουστά.

mousiki propaideia
Γνωρίζουν τα μουσικά όργανα, μαθαίνουν μουσική ανάγνωση και γραφή και δημιουργούν ορχήστρα κρουστών. Μαθαίνουν, επίσης, να παίζουν στο μεταλλόφωνο γνωστά ή άγνωστα παιδικά τραγούδια.

Μini Tennis

Στο Μini Tennis χρησιμοποιείται μια πρωτοποριακή μέθοδος διδασκαλίας, για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, που τα μυεί στην τεχνική του τένις με παιγνιώδη μορφή, κάτω από την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένου προπονητή.

mini-tennis
Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης τένις, με πολύχρωμο και πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Παιδικές ρακέτες, χρωματιστά μπαλάκια, όλα προσαρμοσμένα στη δική τους ηλικία, δίνουν το έναυσμα για άσκηση μέσα από το παιχνίδι.

Ποδόσφαιρο

Το παιχνίδι στην ηλικία του Νηπιαγωγείου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής του παιδιού. Αποτελεί μια ουσιαστική λειτουργία στην παιδική ηλικία, επειδή προέρχεται από μια εσωτερική ανάγκη που σπρώχνει το παιδί να ενεργεί, να κινείται και να εκφράζει τη δική του εσωτερική ζωή. Το ποδόσφαιρο, όπως όλα τα παιχνίδια που έχουν κίνηση, αναπτύσσει στα παιδιά τον συντονισμό στις κινήσεις, τη δύναμη, την επιδεξιότητα και δημιουργεί τις συνθήκες, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν πλούσιες κινητικές εμπειρίες.

podosfairo
Τα παιδιά, στη συγκεκριμένη ηλικία, χρησιμοποιούν ως χώρο προπόνησης οποιονδήποτε ελεύθερο χώρο, π.χ. το σπίτι, τον δρόμο, μια μικρή αλάνα, την αυλή του σχολείου κ.ά. Έτσι, τα παιδιά, μέσα από μια παιγνιώδη μορφή διδασκαλίας, αρχίζουν να αποκτούν τις πρώτες εμπειρίες εξοικείωσης με το άθλημα, σε απλές μορφές τεχνικής, όπως είναι το οδήγημα της μπάλας, το σουτ, η πάσα κτλ.

[/accordion]

Καλέστε μας

210 9904010