Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Πληροφορική - "Καλό Πάσχα" από τους μαθητές της Στ' δημοτικού!

Πληροφορική - "Καλό Πάσχα" από τους μαθητές της Στ' δημοτικού!

Εκτύπωση E-mail
Πριν από μερικά χρόνια, η δημιουργία προγραμμάτων και εφαρμογών απευθυνόταν μόνο σε λίγα άτομα, με εξειδικευμένες γνώσεις. Τώρα τελευταία όμως, ο προγραμματισμός είναι εφικτός για όλους, χάρη σε λογισμικά που έχουν αναπτυχθεί, όπως το Scratch!
Το Scratch είναι µια γλώσσα προγραµµατισµού που µας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια, καθώς και να τις µοιραστούµε µε άλλους στο διαδίκτυο. 
Στο σχολείο μας, στην Στ’ δημοτικού, στο μάθημα της Πληροφορικής, μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το Scratch καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και εξοικειωνόμαστε με τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης, έναν τρόπο που μας κάνει να σκεφτόμαστε πιο μεθοδικά και να λύνουμε πιο αποδοτικά τα καθημερινά μας προβλήματα.  Έτσι λοιπόν, χρησιμοποιώντας τις εντολές που έχουν διδαχθεί, οι μαθητές, δημιούργησαν πασχαλινά παιχνίδια για να σας ευχηθούν «Καλό Πάσχα!». 
  • Για να ανακαλύψετε το μήνυμα των μαθητών, πρέπει να κινήσετε με τα βελάκια του πληκτρολογίου τον χαρακτήρα που επέλεξαν τα παιδιά μέχρι να φτάσει στον στόχο του. 
  • Προσοχή! Αν ακουμπήσετε στα τοιχώματα της διαδρομής, θα πρέπει να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή! Καλή διασκέδαση και «Καλό Πάσχα!». 
  • Ακολουθήστε το link:   https://scratch.mit.edu/studios/33159993


Καλέστε μας

210 9904010