Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" - "Δελασάλ"  -  Γυμνάσιο-Λύκειο "Saint-Paul"

Όμιλοι δράσης & δημιουργικότητας

Όμιλος εθελοντισμού

Όμιλος εθελοντισμού; Να μια πολύ καλή ιδέα!

Θέλεις να ξεσκουριάσεις από την πολύωρη παραμονή στα σχολικά θρανία; Να αισθανθείς ενεργός πολίτης, να αποκτήσεις γόνιμες εμπειρίες έξω από τα “τείχη” του σχολείου και να ευχαριστηθείς μέσα από συλλογικές δράσεις; Βρήκες αυτό που ψάχνεις!

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ομίλου μας γίναμε σοφότεροι σε βιώματα και γνώσεις: Ταΐσαμε συμπαθητικά ζωάκια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, φυτέψαμε δέντρα σε αναδασωτέες περιοχές, καθαρίσαμε τον αυλόγυρο του γειτονικού μας Αρχαιολογικού Μουσείου, παρατηρήσαμε αμέριμνα πουλιά και κατασκευάσαμε φράχτες στον Υγροβιότοπο της Βραυρώνας, γράψαμε γράμματα, για να προασπίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλα πολλά, επισκεφθήκαμε τη Μονάδα Αστέγων του Δήμου Πειραιά και την οργάνωση «Φλόγα». Η σημαντικότερη δράση μας; Η στήριξη του έργου του Frère Nicolas Πρίντεζη στην Αϊτή! Ως πολίτες του κόσμου αναπτύσσουμε και εμείς γέφυρες επικοινωνίας…

Οι δράσεις μας συναποφασίζονται με τις υπεύθυνες καθηγήτριες και ο στόχος μας:

“Να μάθουμε να υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας και να ανακαλύψουμε το νόημα της ζωής.” Frère Alvaro Rodriguez Echeverria

“Να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο!” Κωνσταντίνος Β2 Λυκείου

Υπεύθυνες καθηγήτριες

 • Πρελορέντζου Μαρία
 • Μαυρομματάκη Σταυρούλα

Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Από το Σύλλογο Αποφοίτων

Όμιλος Δημιουργικής και Δημοσιογραφικής Γραφής

Όσο μαγικό είναι να υπάρχεις άλλο τόσο μαγικό είναι να επικοινωνείς με το λόγο. Ο γραπτός λόγος λειτουργεί σε κάθε άνθρωπο νέο ή μεγαλύτερο ως ταυτότητα, ως μέσο έκφρασης, είναι ο τρόπος να αποκτήσεις κοινωνικό ρόλο να μάθεις να ζεις μέσα στο «εμείς» και όχι πίσω από την ασπίδα του «εγώ».

Ασκώντας τη γραφή που ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες, όπως την ανάγκη αποτύπωσης εντυπώσεων και συναισθημάτων, την ανάγκη δήλωσης της κριτικής άποψης καθώς και την ανάγκη μεταφοράς διαφόρων μηνυμάτων, ο νέος μαθητής μαθαίνει να αναζητά τη θέση του, αρχικά, στη σχολική κοινωνία και μετέπειτα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις, αρθρογραφία στη σχολική εφημερίδα, λήψη συνεντεύξεων και διαδραστική συζήτηση, οι έφηβοι μαθαίνουν την έννοια του ενεργού και σκεπτόμενου πολίτη.

Όμιλος Ρητορικής και Αντιλογίας

Οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) διεξάγονται μεταξύ ομάδων μαθητών λυκείου και διακρίνονται σε προκριματική, προημιτελική, ημιτελική και τελική φάση.

Η διοργάνωση αγώνων επιχειρηματολογίας (αντιλογίας) αποσκοπεί ακριβώς στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων. Οι κανόνες τούς επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους και την –με σεβασμό και κατανόηση– κριτική των θέσεων της αντίπαλης ομάδας.

Πρόκειται, φυσικά, για ένα εργαλείο ανάπτυξης της ελεύθερης κριτικής σκέψης, και όχι για όχημα προώθησης οποιωνδήποτε συγκεκριμένων απόψεων ή προσωπικών φιλοδοξιών.

Υπεύθυνος καθηγητής:

 • Λυκοσκούφης Αλέξης

Θεατρικός Όμιλος

Ο Θεατρικός Όμιλος της Σχολής λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια. Χάρη στη μακρόχρονη πείρα του, έχει ανεβάσει σημαντικά έργα από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στον Θεατρικό μας Όμιλο έρχονται σε επαφή με έργα μεγάλων συγγραφέων και υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, Βαγγέλη Μελή, επιλέγουν το έργο που θα ανεβάσουν προς το τέλος του σχολικού έτους.

Οι δεσμοί που αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέλη του Θεατρικού μας Ομίλου δεν περιορίζονται στα σχολικά πλαίσια. Είναι τόσο στενοί, ώστε, και μετά την αποφοίτησή τους, συμμετέχουν στον Θεατρικό Όμιλο Αποφοίτων.

Ο Θεατρικός μας Όμιλος λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τις 16.00 έως 18.00 και κάθε Σάββατο από τις 11.30 έως 13.30.

Σας περιμένουμε!

Υπεύθυνη Θεατρικού Ομίλου

 • Κοκκίνου Άννα

Χορωδία

Είναι γνωστό πως η μουσική θεωρείται το σπουδαιότερο μέσο μόρφωσης της ανθρώπινης ψυχής. Ο όρος μουσική προέρχεται από τη λέξη μούσα και σημαίνει ήχος, αρμονία, ευχαρίστηση, αγωγή, φιλοσοφία, εκπαίδευση, επιστήμη, τέχνη.

Κατανοώντας τη μεγάλη σημασία που έχει η μουσική για τη σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών, η Σχολή προσφέρει δωρεάν τη δυνατότητα στους μαθητές μας να ασχοληθούν με το χορωδιακό τραγούδι κάθε Παρασκευή 14:30-16:00.

Διασκεδάζοντας και περνώντας δημιουργικά το χρόνο τους, μαθαίνουν βασικές αρχές της τεχνικής του τραγουδιού (διαφραγματική αναπνοή, σωστή τοποθέτηση φωνής, αύξηση της φωνητικής τους έκτασης και των φωνητικών τους δυνατοτήτων) και διευρύνουν το ρεπερτόριο τους σε ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Μαθαίνουν να συνεργάζονται, να πειθαρχούν και να εκφράζονται καλλιτεχνικά μέσω της μουσικής, σε μια φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Η χορωδία μας, που ιδρύθηκε το 2005 και την αποτελούν μαθητές και από το γυμνάσιο και από το λύκειο, συμμετέχει στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις.

Στόχος της είναι να περάσει τα όρια του σχολείου και να εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ, προσφέροντας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή της Χορωδίας μας στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής, όπου μαζί με τις χορωδίες των Ελληνογαλλικών Σχολείων της Αττικής, παρουσίασαν το έργο Παύλος, εθνών άγγελος (σύγχρονο ορατόριο για παιδικές και εφηβικές χορωδίες).

Η πλαισίωση της χορωδίας από μουσικά όργανα που οι μαθητές μας διδάσκονται εντός και εκτός της Σχολής δημιουργεί ένα αρμονικό μουσικό σύνολο και δίνει την ευκαιρία μουσικής έκφρασης στους εφήβους μας.

Η υπεύθυνη της Χορωδίας

 • Σολωμού Έλενα

Ατομικά μαθήματα πιάνου, βιολιού, κιθάρας, πνευστών και κρουστών οργάνων

Μελωδίες με τον ήχο κλασικών μουσικών οργάνων γεμίζουν τα απογεύματα το σχολείο μας!

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές μουσικής:

 • Πιάνο από τη σολίστ–καθηγήτρια πιάνου και μουσικό του σχολείου μας κ. Έλενα Σολωμού
 • Κιθάρα από εξειδικευμένο καθηγητή κιθάρας.
 • Βιολί από εξειδικευμένο καθηγητή βιολιού.
 • Πνευστά και κρουστά όργανα από τον μαέστρο της Φιλαρμονικής.

Τα μαθήματα είναι ατομικά και ημίωρα, μια φορά την εβδομάδα, με ρεπερτόριο επιλογής των ίδιων των μαθητών & μαθητριών και προσαρμόζονται στις δυνατότητες ενασχόλησης με το αντίστοιχο μουσικό όργανο του κάθε μαθητή.

Εργαστήρι Εικαστικών

Μια από τις δραστηριότητες που μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Σχολής είναι και το Εικαστικό Εργαστήρι το οποίο λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τις 14:30 έως τις 16.00.

Είναι γνωστό ότι στις μέρες μας οι νέοι είναι για διαφόρους λόγους προσκολλημένοι στις διεξόδους που προσφέρει η τεχνολογία (H/Y, video-games, dvd, mp3). Μειώνουν συνεχώς το χρόνο που θα αφιέρωναν σε άλλες δραστηριότητες, οι οποίες ωφελούν πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη τους και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Έτσι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου κάθε Παρασκευή απόγευμα, τα παιδιά σας θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με νέα υλικά όπως γύψο, πηλό, γυψόγαζες, χαρτοπολτό, να ζωγραφίζουν με τέμπερες, να κατασκευάζουν κολάζ και τρισδιάστατες δημιουργίες, συμμετέχοντας έτσι ενεργά και δραστήρια στις εκδηλώσεις του σχολείου.

Κάθε Παρασκευή, γίνεται προσπάθεια να αξιοποιούν οι μαθητές το χρόνο τους δημιουργικά, με στόχο να αναπτύσσουν τη φαντασία τους, να μαθαίνουν να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν απόψεις, να ανακαλύπτουν δεξιότητες και να τις βελτιώνουν, να νιώθουν δηλαδή τη χαρά της δημιουργίας.

Υπεύθυνη Εικαστικού Εργαστηρίου

 • Δούναβη Ειρήνη

Ακαδημία μπάσκετ

Η Ακαδημία Μπάσκετ είναι μια δραστηριότητα του σχολείου μας, η οποία σκοπό έχει την άθληση αλλά και τη βελτίωση της ομαδικότητας μεταξύ των μαθητών.

Η κοινωνικοποίηση και η διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας είναι πρωταρχικοί στόχοι για τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο μας. Παράλληλα με την ανάπτυξη ή τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων και την εκμάθηση των τεχνικών της καλαθοσφαίρισης, προσπαθούμε να περνάμε ευχάριστα και δημιουργικά στο γυμναστήριο της Σχολής.

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας μπάσκετ

 • Βουτσίνος Αντώνης

Όμιλος Βόλεϊ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ασκούνται στο συγκεκριμένο άθλημα και μαθαίνουν τις τεχνικές της πετοσφαίρισης. Ως ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν στα σχολικά πρωταθλήματα.

Στο πλαίσιο του ομαδικού αυτού αθλήματος καλλιεργείται η σωματική άσκηση και η άμιλλα μεταξύ των αθλητών, ενώ παράλληλα προάγονται οι αθλητικές δεξιότητές τους στο συγκεκριμένο άθλημα.

Υπεύθυνη του Ομίλου Βόλεϊ

 • Κορολή Γεωργία
  Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Όμιλος Μοντέρνου Χορού

Στον Όμιλο Μοντέρνου Χορού, ο χορός και η μουσική συνδυάζονται με την κίνηση, την άθληση και γίνονται τρόπος έκφρασης.

Οι χορογραφίες που εναλλάσσονται σε μελωδίες κλασικές και μοντέρνες, κάνουν τη σωματική άσκηση μια ευχάριστη διαδικασία καλλιεργώντας την καλλιτεχνική έκφραση.

Όμιλος Πληροφορικής

Το αντικείμενο του Ομίλου Πληροφορικής είναι η εκμάθηση των υπολογιστικών προγραμμάτων στα οποία οι μαθητές εξασκούνται σε επίπεδα, ώστε να αποκτήσουν τα αντίστοιχα διπλώματα Τ.Π.Ε.

Οι μαθητές αποκτούν ευχέρεια στη χρήση των απαραίτητων υπολογιστικών προγραμμάτων (word, excel, power point κ.ά.) και κατανοούν έμπρακτα τη δημιουργική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο ψηφιακό δίκτυο.

Υπεύθυνοι Ομίλου Πληροφορικής

 • Κώστας Καραμαρούδης

Όμιλος Ρομποτικής

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μια ρομποτική κατασκευή, μαθαίνοντας τη διαδικασία και τον προγραμματισμό της. Με αυτό το τέχνημα συμμετέχουν στον ετήσιο μαθητικό διαγωνισμό Ρομποτικής.

Η εξοικείωση με τη σύγχρονη τεχνολογία, τον προγραμματισμό και τη λειτουργικότητά της συνδέεται με διάφορα μαθησιακά αντικείμενα, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν το ρόλο και τη χρησιμότητας της ρομποτικής.

Υπεύθυνοι Ομίλου Πληροφορικής

 • Κώστας Καραμαρούδης

Φιλαρμονική Μπάντα

Η εκμάθηση των πνευστών και κρουστών οργάνων και η μοναδική εμπειρία του συλλογικού αποτελέσματος μιας μουσικής μπάντας συνθέτουν τη Φιλαρμονική του “Saint-Paul”. Καλλιεργείται η μουσική παιδεία των μαθητών στο πλαίσιο της συνεργασίας και του μουσικού συντονισμού. Τα μαθήματα του μουσικού συνόλου της Φιλαρμονικής γίνονται κάθε Σάββατο και παρέχονται δωρεάν από τη Σχολή.

Σκακιστικός Όμιλος

Οι μαθητές διδάσκονται μεθοδολογία, τεχνικές και στρατηγική παιχνιδιού. Συμμετέχουν σε πανελλήνια και τοπικά πρωταθλήματα. Η εξάσκηση του πνεύματος και της στρατηγικής ικανότητας του μαθητή δε συμβάλλει μόνο στη σκακιστική νίκη αλλά και στην καλύτερη νοητική λειτουργία καθώς και την καλλιέργεια οργανωτικών δεξιοτήτων.

Καλέστε μας

210 9904010