Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" - "Δελασάλ"  -  Γυμνάσιο-Λύκειο "Saint-Paul"

Εκδηλώσεις

Για το αρχείο με τις προηγούμενες εκδηλώσεις, παρακαλώ, επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Flickr

2019-11-27 Παρουσίαση βιβλίου Ι. Β. Δελασάλ - "Ζωή σαν παραμύθι"

Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Δηµοτικού Σχολείου "Δελασάλ", στον Άλιμο, έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου: «Μια ζωή σαν παραμύθι: Η ζωή και το έργο του Jean-Baptiste de La Salle». Πρόκειται για ένα βιβλίο αφιερωμένο στον ιερέα, πρωτοπόρο παιδαγωγό και ιδρυτή του Τάγματος των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολείων, Jean-Baptiste de La Salle (1651-1719), ο οποίος ίδρυσε σχολεία για άπορα αγόρια και μεταρρύθμισε το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας. Ο πάπας Λέων ΙΓ’ τον κατέταξε στις τάξεις των αγίων το 1900. Το 1950, ο πάπας Πίος ΙΒ’ τον ανακήρυξε άγιο προστάτη των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την Καθολική Εκκλησία. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 10 έως 15 ετών και είναι έκδοση του Εκπαιδευτικού οργανισμού La Salle Ελλάδας. Τη συγγραφή έκαναν η κ. Μαρίλυ Βαρδάκη και ο Αντώνης Ρηγούτσος, την εικονογράφηση η κ. Λιάνα Δενεζάκη και την επιμέλεια ο κ. Μάρκος Βαρθαλίτης. Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Βαρελλά, ο δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος και ο θεολόγος π. Σπυρίδων Τσιµούρης. Κείμενα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Χρύσα Παπά. Την εκδήλωση παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία η δημοσιογράφος Ελεονώρα Μελέτη. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχε η μικτή χορωδία Δηµοτικού-Γυµνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Saint-Paul –Δελασάλ», με τη συνοδεία μουσικών και εκπαιδευτικών των σχολείων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι επισκέφτηκαν την έκθεση με ευχές από σχολεία από όλο τον κόσμο προς το Δημοτικό «Δελασάλ» για τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του. Έκαναν τις αγορές τους από το χριστουγεννιάτικο Bazaar, ενισχύοντας τους σκοπούς της «Κιβωτού του Κόσμου» και απόλαυσαν ένα ποτήρι από το νεοαφιθχέν Beaujolais Nouveau.Με την παρουσίαση του βιβλίου ολοκληρώνεται η σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώθηκαν, το 2019, από τα Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul – Δελασάλ", για τη συμπλήρωση 300 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή των σχολείων Jean-Baptiste de La Salle, αλλά και των 10 χρόνων λειτουργίας του δημοτικού σχολείου "Δελασάλ" στον Άλιμο.

Διαβάστε περισσότερα...

2019-11-07 & 10 Η Β' Λυκείου στις Βρυξέλλες

Από την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, μαθητές της Β’ Λυκείου της Σχολής μα επισκέπτονται τις Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο. Πρώτη στάση, στο ξεκίνημα της εκδρομής, το Λουξεμβούργο και το ιστορικό Βατερλό.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξενάγηση ΣΤ' Δελασάλ-Παιδαγωγικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Τον ρόλο του ξεναγού ανέλαβαν για λίγες ώρες οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου της Σχολής μας στο αεχαιο9λογικό Μουσείο Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα μαθητών της Α’ Γυμνασίου ξενάγησε τους μικρούς μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών «Δελασάλ» Αλίμου και της «Παιδαγωγικής» την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 αντίστοιχα. Όλοι οι μαθητές ευχαριστήθηκαν την δραστηριότητα αυτή, αλλά πιο πολύ χάρηκαν την ευκαιρία που είχαν να συναντηθούν με τους περσινούς συμμαθητές τους, οι οποίοι πλέον φοιτούν στο Γυμνάσιο!

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση Βιβλίου του κ. Κ. Στοφόρου

Μετά την τιμητική πρόσκληση του συγγραφέα κ. Κ. Στοφόρου, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου της Σχολής μας συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Η σπηλιά του δράκου -  Περιπέτεια στην Καστοριά». Οι μαθητές μας, με τη σημαντική αρωγή των φιλολόγων της Σχολής, κ. Ραφαέλας Φύτρου και κ. Αλέξη Λυκοσκούφη, διάβασαν αποσπάσματα του νέου βιβλίου και παρουσίασαν θεατρικό που οι ίδιοι είχαν ετοιμάσει. Τα θερμά συγχαρητήρια των παρευρισκομένων και οι θερμές ευχές του συγγραφέα θα συνοδεύουν τους μαθητές μας για μια ζωή!

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Όμιλος Εθελοντισμού στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ο Όμιλος Εθελοντισμού της Σχολής επισκέφθηκε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας μας στο πρόγραμμα Youth Service Learning.  Οι μαθητές είχαν μια μοναδική εμπειρία, βοηθώντας τους φροντιστές στην περιποίηση των ζώων και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες του εκπαιδευτικού κέντρου. Η γνωριμία και η επαφή με τόσα πολλά και διαφορετικά ζώα από τις 5 ηπείρους, πραγματικά ενθουσίασε τους μαθητές, οι οποίοι, παρά την κούραση, σίγουρα θα ξανάρθουν.

Διαβάστε περισσότερα...

O Όμιλος Δημοσιογραφίας στον ΣΚΑΙ

Οι μαθητές που συμμετέχουν στον όμιλο δημοσιογραφίας της Σχολής μας επισκέφθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2019, τις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, έχοντας την ευκαιρία να δουν τους δημοσιογράφους εν δράσει.

Διαβάστε περισσότερα...

Εορτασμός 17ης Νοέμβρη Γυμνασίου & Λυκείου

Με έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο οργάνωσαν και παρουσίασαν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου της Σχολής, μεταφέροντας σε όλους τους συμμαθητές τους το μήνυμα της πίστης στα ιδανικά της Παιδείας και της Ελευθερίας, ως βάσεις για τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους δύο εορτασμούς, καθώς και στους συναδέλφους καθηγητές που τους εμψύχωσαν!

Διαβάστε περισσότερα...

2019-11-04 Ημερίδα Αποφοίτων για τη Ναυτιλία

«Ένα ταξίδι χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα». Και χθες, στις εργασίες της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Αποφοίτων “Saint-Paul”, το ΕΒΕΠ και η Ελληνογαλλική Σχολή “Saint-Paul” με θέμα: «Η ελληνική ναυτιλία προτεραιότητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μας» αυτό το βήμα έγινε προς την κατεύθυνση της έγκαιρης και κυρίως ορθής ενημέρωσης για τους επαγγελματικούς ορίζοντες που ανοίγει η ναυτιλία για τους νέους. 
Ουσιαστικά μέσα από τις εργασίες της ημερίδας, που έγιναν στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, επιχειρήθηκε η σύνδεση της εκπαίδευσης με την ναυτιλία μέσα από μία συζήτηση στην οποία τοποθετήθηκαν επώνυμα στελέχη του επιχειρείν στον Πειραιά. Ο καπετάνιος Π. Τσάκος παρομοίασε την ναυτιλία της χώρας με ένα «καρποφόρο δένδρο» για να σημειώσει ότι η δύναμή του εξαρτάται από την «φροντίδα» του έμψυχου δυναμικού που χρειάζεται, καθώς, όπως ανέφερε, το προσεχές διάστημα η ναυτιλία θα απαιτήσει «επιστήμονες ναυτικούς».

Διαβάστε περισσότερα...
  • 1
  • 2

Καλέστε μας

210 9904010